Oops, it looks like this browser is no longer supported or has retired. For the best Ballantines.com experience we recommend upgrading to Microsoft Edge.

TRY THE EDGE BROWSER

Politica de confidentialitate

 

Detinatorul website-ului, in calitate de Operator de Date cu caracter personal, respecta normele privind protectia datelor cu caracter personal apartinand persoanelor fizice, precum si dreptul dumneavoastra la confidentialitate atunci cand utilizati site-urile noastre web, aplicatiile noastre mobile, paginile noastre pe retelele sociale, formularele online si ori de cate ori comunicati electronic cu noi („Serviciile noastre digitale”). De aceea, am dezvoltat aceasta politica de confidentialitate pentru a explica modul in care colectam, stocam, folosim si prelucram datele personale pe care ni le partajati prin intermediul serviciilor noastre digitale.

Va rugam sa cititi cu atentie aceasta Politica de Confidentialitate, deoarece contine informatii importante despre cine suntem si despre modul in care colectam datele dvs. cu caracter personal. De asemenea, explica drepturile dvs. in legatura cu datele dvs. cu caracter personal si cum sa ne contactati pe noi sau autoritatea de supraveghere in domeniul protectiei datelor cu caracter personal in cazul in care aveti o reclamatie.
„Noi”, „noi” si „noastre” se refera la filialele Chivas Brothers International Limited, Pernod Ricard SA, Pernod Ricard SRL (Pernod Ricard Romania) si afiliatii Pernod Ricard SA (acesti afiliati sunt denumiti in mod colectiv „Grupul Pernod Ricard”), respectiv:
(i) Chivas Brothers Limited, o companie infiintata si functionand in acord cu legile din Scotia, avand numar de inregistrare SC268758 si cod TVA: GB 743052164, cu sediul in Kilmalid, Stirling Road, Dumbarton, Scotia, G82 2SS;
(ii) Chivas Brothers International Limited, o companie inregistrata si functionand in acord cu legile din Scotia, avand numar de inregistrare SC646563 si cod TVA: GB 743052164, cu sediul social in Kilmalid, Stirling Road, Dumbarton, Scotia, G82 2SS;
denumite impreuna „Chivas Brothers” si
(iii) Pernod Ricard Romania SRL, o societate infiintata si functionand in acord cu legile din Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/3859/2000, cod fiscal RO 12938183, cu sediul in Bucuresti, Bd. Corneliu Coposu 6-8, Cladirea Unirii View, etaj 8.
O lista a afiliatilor la care se face referire in aceasta Politica de Confidentialitate, puteti gasi accesand acest link.

Colectam, folosim si suntem responsabili pentru anumite date cu caracter personal ce va apartin. Atunci cand prelucram date cu caracter personal suntem supusi Regulamentului general privind protectia datelor cu caracter personal, respectiv Regulamentul (UE) nr. 679/ 2016 („GDPR”), care se aplica in intreaga Uniune Europeana (inclusiv in Regatul Unit) si avem calitatea de „operator” al acelor date cu caracter personal in sensul prevederilor acestuia.

Inainte de a utiliza Serviciile noastre digitale, va rugam sa cititi aceasta Politica de confidentialitate. Daca nu sunteti de acord cu aceasta politica de confidentialitate sau cu politica noastra privind cookie-urile, va rugam sa nu utilizati serviciile noastre digitale.

1. Ce date cu caracter personal colectam de la dvs. si cum?

Date personale inseamna orice informatii care pot fi utilizate pentru a va identifica personal sau pentru a va contacta online sau in alt mod. Putem colecta si utiliza urmatoarele date personale ale dvs.:
• numele dvs. si informatiile de contact, inclusiv adresa postala, adresa de e-mail si numerele de telefon si, daca este cazul, detaliile companiei;
• informatii care ne permit sa va verificam identitatea, precum si implinirea varstei legale pentru consumul de alcool., de ex. data ta dvs. nastere;
• informatiile dvs. de gen, daca alegeti sa ni le oferiti;
• date de localizare;
• informatiile dvs. de facturare, tranzactie si informatii despre cardul de plata, acolo unde este cazul;
• informatii care sa ne permita sa efectuam verificari cu privire la solvabilitatea dumneavoastra financiara;
• interesele personale sau profesionale, date despre gospodarie, stilul de viata, obiceiurile si preferintele;
• prezenta dvs. profesionala online, de ex. Profilul LinkedIn;
• istoricul contactelor, istoricul achizitiilor si articolele din portofoliul nostru salvate;
• informatii din conturile pe care le conectati la Serviciile noastre digitale, de ex. Facebook;
• informatii despre modul in care utilizati site-ul nostru web si alte sisteme;
• raspunsurile dvs. la sondaje, concursuri si promotii;
• adresa dvs. IP si ID-ul dvs. mobil / tableta / dispozitiv;
• informatii care ne sunt furnizate in vederea participarii dvs. in cadrul unor intalniri si evenimente, precum si informatii in legatura cu accesul in cadrul acestora sau cerintele dvs. dietetice;

Aceste date cu caracter personal sunt utilizate pentru a va oferi produse si servicii digitale. Daca nu furnizati datele personale pe care le solicitam, acestea pot determina intirzierea sau ne pot impiedica sa va oferim produse sau servicii.

2. Cum sunt colectate datele dumneavoastra cu caracter personal?

Date cu caracter personal pe care le colectam de la dumneavoastra

Colectam majoritatea acestor date personale direct de la dvs. fie ca ni le oferiti personal, prin telefon, text sau e-mail si / sau prin intermediul site-ului si al aplicatiilor noastre. Colectarea datelor se realizeaza, de obicei, atunci cand participati la una dintre activitatile noastre promotionale sau va abonati la unul dintre serviciile noastre digitale, de exemplu:
• Inregistrare sau inscriere online pe website-ul nostru, aderarea la una dintre retelele noastre sociale sau crearea unui cont pentru a fi membru al unui club;
• Comunicari de marketing de tipul „Trimite unui prieten”;
• Alte comunicari de tip marketing cu privire la care ne-ati acordat consimtamantul;
• In cazul participarii la o loterie publicitara sau concurs organizate de noi;
• Aderarea la un program de fidelizare desfasurat de noi sau abonarea la un buletin informativ apartinand Serviciilor noastre digitale;
• Cumpararea de produse sau servicii online de pe website-urile noastre;
• Inscrierea in vederea participarii la anumite evenimente (formular de invitatie sau formulare online pe tablete completate de reprezentantii nostri cu contributia dvs.);
• Transmiterea unor comunicari electronice catre noi: feedback, intrebari, sondaje sau comentarii prin intermediul sectiunii „Contactati-ne”;
• Orice alta solicitare care necesita transmiterea datelor cu caracter personal;
• prin intermediul cookie-urilor de pe website-ul nostru.

Categoriile de date cu caracter personal prelucrate in acord cu cele de mai sus vor varia in functie de natura activitatii in cadrul careia aceste date sunt solicitate.

Date cu caracter personal pe care le colectam dintr-o alta sursa

De asemenea, putem colecta informatii:
• direct de la o terta parte, de exemplu, prin intermediul optiunii: „Trimite unui prieten” sau de la unul dintre partenerii nostri prin intermediul unui formular de inscriere, cu acordul dumneavoastra;
• de la afiliatii Pernod Ricard Group.

Este posibil sa achizitionam ocazional date de contact ale persoanelor care ar putea fi interesate sa afle mai multe informatii despre noi si produsele noastre. Inainte de a achizitiona astfel de informatii, vom verifica formularele utilizate atunci cand informatiile dvs. au fost colectate initial, pentru a ne asigura ca vom contacta doar persoanele care si-au exprimat in mod activ interesul de a primi informatii de la terti.

De la terte parti, in situatia in care ati acorda permisiunea acestora de a ni le impartasi. Inainte de a oferi permisiunea unor societati terte de a va partaja informatiile personale, trebuie sa verificati cu atentie politicile lor de confidentialitate.

Sub rezerva legilor aplicabile, putem folosi o varietate de tehnologii care colecteaza si furnizeaza informatii despre modul in care serviciile noastre digitale sunt accesate si utilizate de dvs. De asemenea, putem folosi informatii demografice despre utilizatorii serviciilor noastre digitale, pe care le obtinem de la terte parti, cum ar fi Google sau retelele sociale pe care le utilizati (le numim „Informatii de utilizator”). Informatiile de utilizator pot consta in paginile pe care le-ati vizitat, perioada de timp in care ati accesat website-ul si informatiile despre bauturi (sau alt continut) pe care l-ati accesat sau preferintele dumneavoastra cu privire la acestea pe care le-ati furnizat. Aceste date pot contine, de asemenea, limba utilizata, informatii demografice despre dumneavoastra (varsta, sexul si ariile de interes, acolo unde aceste date sunt disponibile in acord cu dispozitiile legale in materie) si ce pagini ati vizitat inainte de a vizita pagina curenta.

Colectam aceste date cu caracter personal pentru a avea o imagine mai buna cu privire la modul in care persoanele vizate interactioneaza cu paginile noastre web, cu marcile si produsele din portofoliul nostru, astfel incat sa le putem imbunatati in consecinta. Majoritatea acestor informatii nu pot conduce in mod individual la identificarea dumneavoastra, dar daca le putem utiliza pentru a va identifica, va asiguram ca vom trata aceste informatii in acord cu politica noastra de confidentialitate.

De ce si cum utilizam tehnologiile de urmarire

Folosim tehnologii de urmarire, cum ar fi cookie-uri, inregistrarea adresei IP sau fisiere jurnal, pentru a colecta informatii tehnice, cum ar fi tipul de browser web si ce sistem de operare utilizati, pagina web din care ati venit, istoricul dumneavoastra de navigare pe website-ul nostru si furnizorul dvs. de servicii de internet. Scopul acestor prelucrari este imbunatatirea functionalitatii site-urilor noastre web si pentru a intelege mai bine modul in care vizitatorii ca dvs. folosesc serviciile noastre digitale si instrumentele pe care le oferim.

Aceste tehnologii de urmarire ne ajuta sa ne adaptam serviciile digitale in functie de nevoile dvs. personale:
• Sub rezerva obtinerii consimtamantului dumneavoastra, acolo unde este solicitat de legea aplicabila, Serviciile noastre digitale utilizeaza cookie-uri si tehnologii similare („cookie-uri”). Cookie-urile sunt fisiere mici plasate pe dispozitivul dvs. care servesc mai multor scopuri, cum ar fi memorarea preferintelor dvs. Cookie-urile va permit sa va bucurati de o experienta de navigare mai bogata si mai adaptata preferintelor dumneavoastra. Puteti afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim si cum sa le dezactivati in Politica noastra privind cookie-urile.
• O adresa IP este un numar utilizat intr-o retea pentru a va identifica computerul de fiecare data cand va conectati la Internet. Este posibil sa tinem evidenta adreselor IP pentru (printre altele): (i) depanarea problemelor tehnice, (ii) mentinerea sigurantei si securitatii site-ului web, (iii) restrictionarea accesului la serviciile noastre digitale pentru anumiti utilizatori, (iv) a identifica locatia si comportamentul utilizatorului, a analiza, segmenta si targeta utilizatorii tinta in vederea oferirii de continut publicitar; (iv) a intelege mai bine modul in care sunt utilizate serviciile noastre digitale, de exemplu prin utilizarea Google Analytics.
• Noi (sau o terta parte in numele nostru) putem colecta si utiliza ID-ul dispozitivului dvs. mobil / tableta pentru a oferi o experienta de navigare mai adaptata preferintelor dumneavoastra, pentru a va notifica cu privire la evenimente sau promotii din apropiere si pentru raportare si analiza;
• Noi (sau o terta parte in numele nostru) putem colecta informatii sub forma de fisiere jurnal care inregistreaza activitatea si colecteaza statistici despre obiceiurile dumneavoastra de navigare. Aceste intrari sunt generate in mod anonim si ne ajuta sa colectam (printre altele): (i) tipul de browser web si sistemul de operare, (ii) informatii despre sesiunea dvs. (cum ar fi adresa URL de la care ati venit, data si ora la care ati vizitat Serviciile noastre digitale, ce pagini ati vizualizat si pentru cat timp) si (iii) alte date similare de navigatie. De asemenea, folosim informatii despre fisierele jurnal pentru studiile noastre interne de marketing si demografice, astfel incat sa putem imbunatati si personaliza in mod constant serviciile online pe care vi le oferim. Fisierele jurnal sunt utilizate numai intern si nu sunt asociate cu nicio persoana identificabila personal.

3. Temeiul si scopul prelucrarii datelor cu caracter personal

Conform dispozitiilor privind protectia datelor cu caracter personal, putem colecta datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand avem un temei adecvat in acest sens, cum ar fi:
a) respectarea obligatiilor legale aplicabile relatiei cu utilizatorul;
b) executarea unui contract incheiat cu dumneavoastra sau pentru a negocia un contract cu dumneavoastra;
c) in acord cu interesele noastre legitime;
d) atunci cand ne-ati acordat consimtamantul dumneavoastra.
In general, datele cu caracter personal pe care le prelucram sunt utilizate numai in scopul in care ni le-ati transmis, in orice scop declarat la momentul colectarii sau prin prezenta Politica de confidentialitate. Aceste scopuri pot include:
a) Inregistrarea sau inscrierea prin intermediul Serviciilor noastre digitale. Datele cu caracter personal pe care le oferiti sunt utilizate pentru a va putea oferi beneficiile unui utilizator inregistrat, cum ar fi: informatii despre produsele si marcile cu privire la care v-ati exprimat consimtamantul spre a fi informat, posibilitatea de a trimite, primi si personaliza comunicarile noastre pentru care ati optat la momentul inregistrarii sau care sunt transmise automat, odata cu inregistrarea dvs. Exemple in acest sens: abonarea la comunicari informative cu privire la produsele noastre, evenimentele pe care le organizam etc., crearea unui cont pe website-ul nostru, participarea la un concurs organizat de noi, primirea unei invitatii sau participarea la un eveniment organizat de noi sau in numele nostru;
b) Participarea la un eveniment organizat de noi – vom utiliza datele dumneavoastra pentru a va oferi detalii, bilete si informatii cu privire la acestea si pentru a oferi organizatorilor informatii care sa le permita sa va identifice si sa va acorde acces;
c) Participarea la un concurs organizat de noi – utilizam datele dumneavoatra pentru a identifica participanti unici si pentru a face publice rezultatele concursului, in acord cu dispozitiile legale. In plus, atunci cand este cazul, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi colectate in scopul depunerii declaratiilor fiscale, in acord cu dispozitiile in materie;
d) Cand utilizati functia „Trimite unui prieten”: datele cu caracter personal apartinand prietenului (nume si adresa de e-mail, de regula) sunt utilizate o singura data (de exemplu, pentru a trimite un mesaj) si nu sunt stocate de noi ulterior;
e) Achizitionati produse de pe unele dintre website-urile noastre, noi sau un imputernicit al nostru colectam datele dumneavoastra pentru a va crea contul, pentru a facilita procesul de cumparare, pentru a gestiona comanda si pentru a livra produsele dvs., temeiul prelucrarii fiind contractul. De asemenea, colectam date pentru a va intelege istoricul achizitiilor, atunci cand ne-ati oferit consimtamantul dvs. Putem folosi solutii automate sau tehnice pentru a detecta activitati sau plati frauduloase si aceasta poate include profilarea pe baza luarii de decizii automatizate;
f) Pentru a va raspunde la feedback-ul comunicat, la intrebari sau comentarii prin formularul „Contactati-ne” si prin sistemul nostru de raportare a conformitatii: „Spuneti-ne”;

Cand trimiteti datele dvs. cu caracter personal, vi se poate oferi, de asemenea, optiunea (printr-o casuta sau un alt mecanism de consimtamant) de a utiliza informatiile dvs. pentru o activitate sau un serviciu diferit de cel pe care il solicitati, cum este cazul comunicarilor de marketing. De exemplu, daca participati la un concurs pentru a castiga un premiu, puteti fi, de asemenea, invitat sa va inscrieti la un newsletter pentru a primi informatii despre alte produse.

In plus, atunci cand trimiteti datele dvs. cu caracter personal, vi se poate oferi optiunea (printr-o casuta sau un alt mecanism de consimtamant) ca informatiile dvs. sa fie utilizate pentru alte produse Pernod Ricard. Daca alegeti aceasta optiune, noi (si alti afiliati ai Grupului Pernod Ricard) va vom folosi datele cu caracter personal pentru a va oferi informatii si promotii cu privire la alte produse Pernod Ricard.

De asemenea, putem folosi adresa dvs. de e-mail pentru a va trimite comunicari tranzactionale sau administrative, cum ar fi e-mailuri de confirmare, atunci cand va inscrieti sau va dezabonati de la o anumita inregistrare sau activitate. De asemenea, o putem folosi pentru a va transmite anumite informatii legate de serviciile noastre, cum ar fi actualizari la Politica noastra de confidentialitate, functii sau programe intrerupte in cadrul Serviciile noastre digitale, modificari ale serviciilor noastre online sau politici de asistenta tehnica.

Pastram datele dvs. cu caracter personal in baza noastra de date globala cu privire la consumatorii nostri, acest lucru permitandu-ne sa ne asiguram ca datele cu caracter personal raman corecte si actualizate. De asemenea, putem impartasi aceste date cu afiliati ai grupului Pernod Ricard. Pentru a evita duplicarea datelor dvs. cu caracter personal in baza noastra de date, putem folosi informatii despre fiecare dintre interactiunile dvs. cu unii dintre afiliatii Grupului Pernod Ricard pentru a verifica daca datele dvs. cu caracter personal sunt exacte. Vom folosi aceste informatii pentru a completa, imbunatati sau actualiza datele dvs. personale cu informatiile suplimentare pe care le-ati fi putut furniza. Sub rezerva legilor aplicabile, aceasta actiune poate include ocazional combinarea, actualizarea datelor cu caracter personal colectate prin intermediul Serviciilor noastre digitale cu date anonimizate pe care le obtinem din inregistrari externe sau terte parti. De exemplu, putem combina informatii demografice sau de sondaj (cum ar fi: varsta, sex, informatii despre gospodarie si alte interese) care nu sunt legate de nicio informatie personala despre dvs. cu date personale colectate in cadrul altor actiuni (cum ar fi, in timpul inregistrarii contului pe website).

Putem folosi, de asemenea, datele dvs. cu caracter personal, informatiile combinate mentionate mai sus si / sau informatiile demografice pentru realizarea analizei noastre de marketing interne, pentru segmentare, analiza si studii demografice. Acest lucru ne ajuta sa imbunatatim constant calitatea produselor si serviciilor pe care le oferim, precum si sa le personalizam in functie de preferintele dumneavoastra.

Interesul legitim

Anumite prelucrari ale datelor cu caracter personal sunt realizate in temeiul interesului legitim al operatorului de date, atunci cand acest interes prevaleaza drepturilor persoanelor vizate. Prelucrarea in temeiul interesului legitim acopera o serie de aspecte, precum:
• cresterea eficientei noastre, precum si intelegerea performantei afacerii noastre;
• protejarea informatiilor noastre valoroase din punct de vedere comercial, precum si a proprietatii noastre intelectuale;
• prevenirea si detectarea fraudei si/ sau a activitatilor infractionale care ar putea fi daunatoare pentru noi si pentru clientii nostri;
• in scopul verificarii solvabilitatii clientilor, pentru a verifica daca acestia pot achita pretul produselor pe care le furnizam, atunci cand este cazul;

Comunicari Promotionale

Putem folosi datele dvs. cu caracter personal pentru a va trimite actualizari (prin e-mail, mesaj text, telefon sau posta, in functie de varianta pentru care ati optat) despre produsele noastre si Serviciile noastre digitale, inclusiv oferte exclusive, promotii sau produse noi si servicii digitale. Nu avem intotdeauna nevoie de consimtamantul dvs. pentru a desfasura activitati promotionale, spre exemplu, atunci cand aceste comunicari sunt transmise ca urmare a existentei unei relatii contractuale intre operator si persoana vizata. Cu toate acestea, acolo unde este necesar consimtamantul, vom solicita acest consimtamant separat si clar. Aveti dreptul de a renunta la primirea comunicarilor promotionale in orice moment prin utilizarea urmatoarelor metode: • contactandu-ne la adresa de e-mail: contact.ro@pernod-ricard.com sau folosind linkul „dezabonare” din e-mailuri.

Este posibil sa va solicitam sa va confirmati sau sa va actualizati preferintele de marketing daca ne instruiti sa oferim produse suplimentare sau servicii digitale in viitor sau daca exista modificari ale legii, reglementarilor sau structurii afacerii noastre.

4. Ce se intampla daca nu doriti sa partajati cu noi datele dumneavoastra cu caracter personal?

Daca alegeti sa nu trimiteti date personale atunci cand vi se solicita, este posibil sa nu puteti participa la anumite activitati sau sa utilizati unele dintre caracteristicile personalizate ale serviciilor noastre digitale. Acest lucru poate limita, de asemenea, serviciile si ofertele speciale pe care vi le putem oferi.

De exemplu, daca refuzati sa partajati adresa dvs. de e-mail, nu veti putea primi niciuna dintre comunicarile noastre informative sau nu va veti puteti inregistra in alt mod pentru serviciile noastre digitale. Cu toate acestea, nu este nevoie sa ne oferiti date personale pentru a naviga pur si simplu pe site-urile noastre web si pentru a afla mai multe despre noi si despre produsele noastre.

5. Cui ii dezvaluim datele dvs. cu caracter personal si de ce?

Nu vom impartasi niciodata datele dvs. personale cu nicio terta parte care intentioneaza sa le utilizeze in scopuri de marketing direct, cu exceptia cazului in care v-am comunicat acest aspect in mod special si ne-ati dat permisiunea explicita pentru a face acest lucru.

Putem partaja datele dvs. personale cu afiliatii din cadrul grupului Pernod Ricard. Scopurile sunt explicate in articolele 2 si 3 de mai sus. Informatiile pe care le colectam asa cum sunt descrise in prezenta Politica de Confidentialitate pot proveni de la entitatea careia le furnizati, dar pot fi, de asemenea, puse la dispozitie, sub rezerva consimtamantului dvs., prin intermediul acestei entitati catre alti afiliati ai Grupului Pernod Ricard pentru a va oferi stiri si promotii, informatii despre produsele sau programele lor de care v-ati interesat.

Daca doriti sa va retrageti consimtamantul pentru o astfel de partajare si utilizare a informatiilor dvs., va rugam sa ne transmiteti cererea dvs. asa cum este indicat in articolul 9) din aceasta Politica de Confidentialitate. Va rugam sa ne transmiteti intentia dvs. de a va retrage consimtamantul pentru ca noi sa impartasim datele dvs. cu caracter personal tuturor afiliatilor din Grupul Pernod Ricard pentru a va oferi stiri si informatii promotionale sau doar unora dintre acesti afiliati (si, in acest caz, va rugam sa indicati care sunt acesti afiliati).

Putem, de asemenea, sa partajam datele dvs. personale cu alte terte parti, dar numai in urmatoarele circumstante:
• furnizorilor de servicii, pentru a va furniza produsele sau Serviciile digitale;
• retelelor sociale, precum Facebook, Twitter, Instagram, caz in care adresele de e-mail vor fi incarcate, apoi vor fi criptate. De exemplu, in cazul in care sunteti un utilizator inregistrat al Facebook, vom folosi adresa dvs. de e-mail intr-un format criptat pentru a permite Facebook sa gaseasca alti uilizatori inregistrati ai serviciilor oferite de acestia care impartasesc interese similare cu ale dvs. pe baza: (i) informatiilor pe care le detine cu privire la interesele tale din diferitele interactiuni cu noi; si (ii) informatiile pe care Facebook le detine despre dvs.
• terti care furnizeaza servicii de publicitate digitala programatica pentru a va oferi publicitate relevanta.

Putem folosi furnizori de servicii sau agenti, de ex. agentii de marketing, pentru a sprijini functionarea interna a serviciilor noastre digitale si pentru a ne ajuta cu administrarea acestora sau a diferitelor functii, programe si promotii disponibile pe acestea. Garantam faptul ca vom incheia cu aceste terte parti, atunci cand este necesar, in acord cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal, acorduri privind protectia datelor cu caracter personal prin care acesti terti se obliga sa ofere niveluri adecvate de securitate pentru datele dvs. si sa prelucreze aceste date numai pe baza instructiunilor specifice ce emana de la noi.

Atunci cand organizam si derulam un program comun, co-sponsorizat sau o promotie in cadrul serviciilor noastre digitale alaturi de o alta companie, organizatie sau terta parte de renume, putem colecta si prelucra date cu caracter personal si le putem partaja cu acel partener sau sponsor, ca parte a evenimentului. Daca datele dvs. cu caracter personal sunt colectate de (sau partajate cu) o alta companie decat una care face parte din grupul Pernod Ricard ca parte a unui astfel de eveniment sau campanie, va vom anunta in momentul colectarii acestor date.

Atunci cand desfasuram o promotie in parteneriat cu o terta parte din afara Grupului Pernod Ricard, putem furniza un link separat catre politica lor de confidentialitate pe care ar trebui sa o cititi inainte de a partaja orice date personale. Operatorii altor site-uri pot colecta de la dvs. informatii care vor fi utilizate de acestia in conformitate cu propria lor politica de protectie a datelor sau politica de confidentialitate. Daca nu doriti ca informatiile dvs. sa fie colectate sau partajate cu o alta companie decat Pernod Ricard Group, puteti alege sa nu optati sau sa participati la aceste evenimente in momentul colectarii sau solicitarii datelor cu caracter personal.

Putem, de asemenea, sa dezvaluim datele dvs. cu caracter personal daca suntem obligati sa facem acest lucru in temeiul legii, prin solicitare primita din partea autoritatilor competente sau din partea organismelor de reglementare, daca o astfel de actiune este necesara pentru a ne conforma dispozitiilor legale, pentru a raspunde unei pretentii sau a recupera o dauna, pentru a proteja siguranta sau drepturile noastre, ale angajatilor nostri, ale clientilor sau ale publicului.

In cazul unei fuziuni sau achizitii a tuturor sau a unora dintre partile noastre sociale de catre o alta companie sau in cazul in care urmeaza sa vindem sau sa cedam tot sau o parte din afacerea noastra. In acest caz, achizitorul ar avea acces la informatiile prelucrate de noi, care ar putea include date cu caracter personal, sub rezerva legii aplicabile. In mod similar, datele cu caracter personal pot fi transferate ca parte a unei reorganizari corporative, a unei proceduri de insolventa sau a altui eveniment similar, daca este permis si efectuat in conformitate cu legislatia aplicabila.

Putem partaja informatii demografice sau de sondaj agregate cu terti, dar aceste informatii sunt anonimizate si nu contin date personale. Informatiile agregate pe care le partajam pot include informatii anonime care sunt capturate prin utilizarea cookie-urilor si a altor tehnologii similare de urmarire, asa cum se explica la articolul 2.

6. Sunt datele dvs. transferate unor destinatari aflati in alte tari si de ce?

Noi si afiliatii nostri din Grupul Pernod Ricard reprezentam un grup global, iar datele dvs. cu caracter personal pot fi transferate la nivel international, inclusiv in tari care au implementate legi diferite privind protectia datelor fata de tara din care ati trimis datele dvs. cu caracter personal.

Datele dvs. cu caracter personal pot fi, de asemenea, transferate intre diferite companii ale Grupului Pernod Ricard situate in diverse tari.

Cu toate acestea, ne vom asigura ca transferul datelor respecta legea privind protectia datelor atat in timpul tranzitului, cat si la locul de destinatie, iar toate datele personale vor fi securizate in mod corespunzator. Practica noastra este de a utiliza clauze contractuale standard de protectie a datelor care au fost aprobate de Comisia Europeana. Puteti consulta aici o lista a tarilor in care avem un afiliat al Grupului Pernod Ricard care poate primi datele dvs. personale.

Principalii nostri furnizori de servicii de mass-media digitale sunt localizati in Statele Unite.

Transferurile de date cu caracter personal catre acesti furnizori de servicii sunt implementate in conformitate cu legile aplicabile si se bazeaza pe clauze contractuale standard, astfel cum sunt stabilite de Comisia Europeana. Acesti furnizori de servicii sunt, de asemenea, obligati printr-un contract care asigura un standard ridicat de protectie a confidentialitatii si solicita (printre alte prevederi) sa actioneze numai pe baza instructiunilor unui membru al Grupului Pernod Ricard si sa implementeze masurile tehnice necesare in mod continuu pentru pastrarea in siguranta a datelor dvs. personale.

7. Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal?

Nu vom pastra datele dvs. cu caracter personal mai mult decat este necesar in scopurile stabilite in aceasta politica. Perioade diferite de stocare se aplica diferitelor tipuri de date cu caracter personal si diferitelor temeiuri in baza carora se colecteaza datele dvs.

Va pastram datele cu caracter personal atata timp cat contul dvs. este activ, pe durata unui contract incheiat cu dvs. sau oricat de mult va dura pentru a va furniza produsele sau serviciile solicitate, pentru a raspunde la intrebari sau a rezolva probleme indicate de dvs., pentru a demonstra ca v-am tratat corespunzator, pentru a respecta termenele de arhivare prevazute de lege si pentru a imbunatati serviciile oferite sau pentru a va oferi servicii noi.

De asemenea, este posibil sa fie necesar a pastra datele dvs. cu caracter personal pentru a ne respecta obligatiile legale, a solutiona litigiile rezultate ca urmare a utilizarii serviciilor si produselor noastre, a ne excuta obligatiile contractuale etc.

De asemenea, putem pastra datele dvs. personale pentru o perioada rezonabila dupa ce incetati sa utilizati serviciile noastre sau serviciile noastre digitale. Dupa aceasta perioada, Datele dvs. personale vor fi sterse din toate sistemele din Pernod Ricard Group. In general, perioada considerata rezonabila este de un an.

Daca ne cereti sa stergem informatiile dvs. in conformitate cu drepturile dvs. prevazute la articolul 9) de mai jos, vom pastra informatiile de baza pe o lista de stergere pentru a inregistra solicitarea dvs. si pentru a evita sa va trimitem materiale nedorite in viitor.

8. Cum securizam datele dvs. cu caracter personal?

Am implementat masuri de securitate adecvate pentru a preveni pierderea accidentala a datelor dvs. personale, utilizarea sau accesarea lor ilegala. Acestea includ: (i) stocarea datelor dvs. personale in medii de operare sigure care nu sunt disponibile publicului si care sunt accesibile doar angajatilor autorizati, agentilor nostri si contractantilor; si, (ii) verificarea identitatii utilizatorilor inregistrati inainte ca acestia sa poata accesa datele personale pe care le stocam despre acestia.

De asemenea, avem proceduri in vigoare pentru a face fata oricarei suspiciuni de incalcare a securitatii datelor. Va vom anunta pe dvs. si Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii

Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu privire la o presupusa incalcare a securitatii datelor, in cazul in care avem o obligatie legala in acest sens.

9. Drepturile dumneavoastra

In acord cu dispozitiile legale privind protectia datelor cu caracter personal, dispuneti de urmatoarele drepturi pe care le puteti exercita oricand, cu titlu gratuit:
a) Daca Datele dumneavoastra cu Caracter Personal au fost prelucrate fara aprobarea dumneavoastra, va puteti retrage consimtamantul in orice moment. De asemenea, va puteti retrage consimtamantul atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal se intemeiaza pe consimtamantul dvs. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila.
b) Puteti solicita sa accesati Datele dumneavoastra cu Caracter Personal si sa primiti o copie a acestora.
c) Puteti solicita sa rectificati Datele dumneavoastra cu Caracter Personal daca sunt inexacte, incomplete sau neactualizate.
d) Puteti solicita sa stergeti Datele dumneavoastra cu Caracter Personal (i) daca Datele dumneavoastra cu Caracter Personal nu mai sunt necesare in scopul prelucrarii datelor, (ii) v-ati retras consimtamantul privind prelucrarea datelor in baza acestuia, (iii) v-ati opus prelucrarii datelor, (iv) prelucrarea Datelor cu Caracter Personal este ilegala, (v) Datele cu Caracter Personal trebuie sterse pentru a respecta o obligatie legala aplicabila Pernod Ricard. Pernod Ricard va lua masuri rezonabile pentru a informa celelalte entitati din Grupul Pernod Ricard de aceasta stergere.
e) Puteti solicita sa restrictionati prelucrarea (i) in cazul in care acuratetea Datele dumneavoastra cu Caracter Personal este contestata pentru a permite Pernod Ricard sa verifice acuratetea acestora, (ii) prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor. (iii) daca doriti ca Pernod Ricard sa pastreze Datele dumneavoastra cu Caracter Personal deoarece aveti nevoie de ele in apararea dumneavoastra in contextul unor procese juridice (iv) ati obiectat prelucrarii, insa Pernod Ricard desfasoara o verificare pentru a controla daca are temeiuri legale pentru aceasta prelucrare care pot depasi drepturile dumneavoastra, (v) daca prelucrarea datelor se bazeaza pe interesul legitim al Pernod Ricard.
f) Puteti solicita portabilitatea Datelor cu Caracter Personal pe care ni le-ati oferit, in special daca prelucrarea Datelor cu Caracter Personal se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra sau pe executarea unui contract.
g) Aveti dreptul sa obiectati prelucrarii Datele dumneavoastra cu Caracter Personal de catre noi, inclusiv in scopuri de marketing in baza profilarii.
h) Dreptul de a depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si dreptul de a se adresa instantelor judecatoresti competente.
Obiectia dvs. (sau retragerea consimtamantului) poate insemna ca nu putem furniza produsele sau serviciile pe care ni le-ati solicitat sau este posibil sa nu puteti utiliza serviciile pe care le oferim. Va vom sfatui unde este cazul. In anumite circumstante, chiar daca va retrageti consimtamantul, este posibil sa putem prelucra datele dvs. cu caracter personal, daca este necesar sau permis de lege sau in scopul exercitarii sau apararii drepturilor noastre legale sau indeplinirii obligatiilor noastre legale.

Daca ati participat la un program care a implicat o terta parte si ati acceptat sa primiti comunicari de la acea terta parte, va trebui sa le contactati direct pentru a va retrage consimtamantul. Acest proces ar trebui descris in politica de confidentialitate a tertei parti.

Aceste drepturi pot fi exercitate la cererea Participantilor, adresata in scris, datata si semnata, pe adresa Operatorului Pernod-Ricard Romania SRL din Bucuresti, b-dul Corneliu Coposu nr. 6 – 8, cladirea „Unirii View”, etaj 8, sector 3.

Responsabilul cu protectia datelor: Pentru informatii suplimentare privind protectia datelor cu caracter personal, participantii sunt rugasi sa se adreseze Responsabilului cu Protectia Datelor din cadrul Operatorului, la adresa de email suportgdprro@pernod-ricard.com sau in scris catre PERNOD RICARD ROMANIA S.R.L. la adresa mentionata mai sus.

10. Cum tratam datele cu caracter personal apartinand minorilor?

Serviciile noastre digitale nu sunt destinate minorilor (persoane care nu au implinit varsta de 18 ani), astfel incat nu colectam date cu caracter personal apartinand acestora cu buna stiinta. Trebuie sa aveti cel putin optsprezece ani pentru a va crea un cont si a va angaja in activitati si tranzactii in cadrul serviciilor noastre digitale. Prin crearea unui cont sau angajarea in activitati sau tranzactii, confirmati ca aveti cel putin optsprezece ani si sunteti pe deplin capabil sa intelegeti si sa va asumati dispozitiile prezentei Politici de Confidentialitate. Daca suntem instiintati sau aflam ca un minor ne-a trimis date cu caracter personal prin intermediul serviciilor noastre digitale, vom sterge datele lor personale in cel mai scurt timp posibil.

11. Conectarea la website-uri apartinand unor terti

Serviciile noastre digitale pot contine linkuri care va vor directiona catre alte site-uri web sau servicii care sunt operate si controlate de terti, incluzand agentii de publicitate, sponsori si parteneri care pot utiliza marcile sau siglele noastre ca parte a unui acord de co-branding.

Operatorii altor site-uri pot colecta de la dvs. informatii care vor fi utilizate de acestia in conformitate cu propria lor politica de protectie a datelor sau politica de confidentialitate. Nu avem control asupra acestor terte parti, iar utilizarea de catre dvs. a acestor website-uri este supusa politicilor de confidentialitate postate pe acestea. Nu suntem responsabili sau raspunzatori pentru politicile de confidentialitate sau practicile comerciale ale site-urilor terte. Prin urmare, va recomandam sa actionati cu diligenta si sa consultati politicile de confidentialitate aplicabile acelor site-uri web externe pe care le vizitati, inainte de a furniza datele dvs. cu caracter personal.

12. Modificari aduse prezentei Politici de Confidentialitate

Data ultimei actualizari a prezentei Politici de Confidentialitate: 12.10.2021
Revizuim constant politica de confidentialitate si vom posta orice actualizari pe aceasta pagina web. Modificarile devin aplicabile la o saptamana de la publicarea acestora.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Ballantine’s

Imi doresc sa aflu mai multe despre:

*Prin bifarea expresă a căsuței de mai sus, utilizatorul își dă acordul ca datele să-i fie utilizate, în scop de marketing, conform Politicii de Confidențialitate Online a Organizatorului, pe o perioadă nedeterminată, până când utilizatorul își va retrage consimțământul în acest sens. Informațiile tale pot fi utilizate de Pernod Ricard Romania S.R.L și puse la dispoziția altor entități din cadrul Grupului Pernod Ricard de către noi pentru a-ți furniza știri și informatii promoționale cu privire la Ballantine’s. Poți să îți exerciți în orice moment dreptul de acces, rectificare, ștergere, restricție, portabilitate, opoziție și să îți retragi consimțământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării pe baza consimțământului tău de dinainte de retragere, contactându-ne la suportgdprro@pernod-ricard.com sau în scris în atenția brand manager Ballantine’s, PERNOD RICARD ROMANIA S.R.L., cu sediul în București, Bulevardul Corneliu Coposu 6-8, sector 3, cod poștal 030167. În plus, ai dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal Sediu: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, sector 1, cod poștal 010336, București, România, telefon: +40.318.059.211 /+40.318.059.212, fax: +40.318.059.602, http://www.dataprotection.ro/?page=contact. Pe website-ul Autorității vei găsi atât procedura de soluționare a plângerilor cetățenilor, cât și modelele de plângeri la adresa: http://www.dataprotection.ro/?page=Modele_de_plangere. Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți Politica noastră privind Confidențialitatea Online. Te poți dezabona oricând și îți poți exercita dreptul de acces, rectificare, ștergere sau obiecție. Mai multe informații despre acest subiect găsești în Politica de Confidențialitate.